vrijdag 26 februari 2016

Help, ik zoek een (studie)richting!



Vallen je resultaten wat tegen? Heb je het gevoel dat je studierichting toch niet is zoals je verwacht had? Heb je vragen over het verloop van je studiecarrière?

Het gebeurt wel eens dat een studiekeuze niet de juiste blijkt te zijn. Een stijgend aantal studenten verandert dan ook op random momenten tijdens het studiejaar. Slecht plan. Als je van plan bent te switchen is het nu de moment. Door in februari te veranderen van richting heb je nog alle kansen om je academiejaar te redden.

Hoe kies je nu een nieuwe opleiding?


Studiekeuzes zijn nooit gemakkelijk te maken.  Een gefundeerde keuze is super belangrijk. Impulsief je ergens inschrijven is not the way to go. De best mogelijke keuze maak je bewust en op basis van voldoende informatie. Om tot een geïnformeerde keuze te komen moet je dus eerst grondig onderzoek doen. Dit onderzoek gaat over jezelf. Meer specifiek gaat het over jouw drijfveren en interesses, jouw capaciteiten en studiehouding. Daarnaast moet er onderzoek gebeuren over de externe factoren. Hierbij ga je informatie verzamelen over het onderwijsaanbod, de verschillende mogelijkheden (ook degene die niet voor de hand liggend zijn), het onderwijssysteem, het leerkrediet, etc...

Een duidelijk beeld scheppen.


Rebus heeft een aantal mensen in huis die je kunnen helpen om een goed te beeld te scheppen van wat je wil en belangrijker nog wanneer je dat wil. Hoe duidelijker het beeld dat je hebt, hoe gemakkelijker het is om een goed doordachte studiekeuze te maken.

Meer weten? Clicky!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten